FAQ

Ik heb geen partner, mag ik alleen deelnemen?

Veiligheid, onderlinge hulp en delen zijn de waarden die wij verdedigen, dus staan wij erop dat deelnemers zich in duo inschrijven.
Om een partner te vinden, nodigen we je uit om je verzoek te posten op de Facebook pagina "Swimrun Belgium forum".

Voor de korte (S) en middellange (M) afstand staan wij echter toe dat wordt deelgenomen in solo, om de sport te ontdekken. Je moet dan verplicht een swim buoy gebruiken voor veiligheidsredenen.

Waarom is een Swimrun duurder dan een trailloop?

De prijs bij aanvang van de inschrijving ligt tussen 35 euro en 650 euro per persoon, afhankelijk van de gekozen afstand (tussen 1u en 6u race).
Met dit inschrijvingsgeld moeten wij het volgende dekken:

  • Het huren van de locatie.
  • Om te zorgen voor een optimale veiligheid moeten wij veel middelen inzetten om de vereisten van de overheid na te leven.
  • Wij doen beroep op: boten, kajaks, medisch personeel, radio, verzekering, enz.
  • Op het parcours zullen er meerdere tijdcontrolepunten (matten) zijn, om u te volgen en u in staat te stellen uw prestaties nauwkeurig te analyseren.
  • Er zullen in totaal 4 tot 6 bevoorradingsposten zijn, bovenop de finishpost.
  • Vergoeding voor de vrijwilligers die hun tijd geven voor uw vermaak. Zij zullen voor, tijdens en na de EcoSwimRun werkzaam zijn.
  • Op de dag van de race krijg je een kwaliteitsvolle badmuts, een drankbon, een "ecoswimrun.be" sticker en een verrassing uit de streek.
  • Gezien het kleine aantal deelnemers, is het mathematisch verplicht de totale kosten over minder mensen te spreiden.
  • Tenslotte hebben we gemerkt dat ondanks het bovenstaande, onze SwimRun de goedkoopste is in België, Frankrijk en Duitsland, enz.

Door een blessure of om een andere reden ben ik niet in staat om deel te nemen. Wat dan?

Ofwel verkoop je je inschrijving aan een ander team. Als je een aantrekkelijk tarief had, zullen de plaatsvervangers daar ook in aanmerking voor kunnen komen.
Ofwel zullen we het volledige inschrijvingsgeld terugbetalen als we minstens 15 dagen voor het evenement op de hoogte worden gebracht. Er zijn twee voorwaarden. De eerste is dat je je vóór 31 januari 2022 moet hebben ingeschreven (95% na deze datum). De tweede voorwaarde is dat je ons een medisch attest overlegt waaruit blijkt dat je niet in staat bent om te sporten. 
De terugbetaling zal dan gebeuren tijdens de week na het evenement.
Na deze periode van 15 dagen zal geen terugbetaling meer plaatsvinden.